pátek 15. ledna 2016

BANGKOK | KRABI | AO NANG


Zdravím z Thajska! 

Tak jsme konečně tady. Máme za sebou noc v Bangkoku, Krabi a právě jsme v Ao Nang. A kromě Bangkoku, který se nám líbil nejsme nadšení. Hned Vám vysvětlím proč. Pokud jste se někdy zajímali o Thajsko určitě jste slyšeli o místě zvaném Krabi a Phuket. Stejně tak my. Takže, když jsme se rozhodovali kam na jih poletíme, vybrali jsme Krabi a začali se těšit. 


Ale od začátku. Přiletěli jsme do Bangkoku, kde jsme se po prvních třech minutách začali potit, ale byli jsme šťastný, že jsme v teple. Místní nadzemkou jsme se dostali do města, kde jsme nasedli do prvního taxíku, protože v tom teple (či: VEDRU) nepřipadalo v úvahu pokračovat dál po svých s batohama na zádech. Taxikář nás ochotně vzal a utvrdil v tom, že ví kam chceme odvést. Samozřejmě to nevěděl. A tak jsme se chvíli projížděli taxíkem, což bylo pořád lepší než jít pěšky.

Bangkok trochu smrděl, ale hned jsme se shodli, že se nám fakt líbí. Do centra jsme se dostali na chvilku až druhý den, ale moc jsme toho nestihli, takže už se těšíme na závěr, kdy v Bangkoku strávíme čtyři noci a pořádně si to užijeme.

(barevný taxíky, to je Bangkok)

Druhý den už jsme zase seděli v letadle. Směr Krabi. A hodně hodně hodně se těšili. Přímo na Krabi jsme se na pláž nedostali, ale stačilo nám to a hodně hodně hodně jsme se těšili dál.




















(Krabi, hlavní ulice)

Dál jsme se vydali na Ao Nang, který sice taky patří "pod" Krabi, ale je trochu dál. V největším vedru nás songthaew (druh místní dopravy) vysadil poblíž centra a my se vydali vstříc osudu. Cestou jsme míjeli dlouhou pláž, která nebyla nijak hezká. Jaké překvapení bylo, když Ao Nang vypadala úplně stějně, pouze s tím rozdílem, že se tu prohání longtail boats a v moři se koupe pár turistů. A to je jako ono?! Dlouhá promenáda s drahými restauracemi, spousta místních cestovek, spousta barů, ladyboys, turistů, nijak neudržovaná pláž a opravdu ne tyrkysově modré moře.. Dámi a páni vítejte na Krabi. 


Dnes jsme koupili lístky na loď a zítra se vydáváme na "tour de islands", které už snad budou stát za to! 


(Long tail boats a hnědé a teplé (hodně teplé) moře) 

(Pózovačky, ať jsou alespoň nějaký fotky)






Mezitím jsme stihli schytat několik desítek štípanců (já nejmíň tisíce), koupit tři Ray Ban brýle, protože nic jinýho než Ray Ban fejky tady neseženete, ležet v součtu asi 11 minut na pláži, "koupat se" v moři 2x, Jan snědl 3 Pad Thai (pouze jednou dobrý), zjistit, že thajci neumí anglicky a ani se nesnaží, že smlouvat tady není moc zvykem a že jsme zapomňěli mezinárodní řidičáky a není to tu zrovna levný. A že na Bali a White Sand Beach prostě nic nemá. A cestovky si fotky odsud pěkny vyphotoshopovali! Tečka. 


A že s internetem to tady vůbec není slavný. Ale ve chvíli kdy jsem začala psát článek a nahrávat fotky se zázračně rozběhl a běží! Uf! :-) Alespoň něco. Ikdyž věřím, že následující dny a místa už prostě budou skvělý!


Ať jsou i Vaše dny skvělý! 
Lucie.B

4 komentáře:

  1. Ao Nang extra hezkej není, ale je to super výchozí bod, ostrovy jsou fantazie, Koh Poda a Tap island mě dostaly totálně (píšu z Bali😅). No a samotný Krabi není o moři, ale o jídle, lepší streetfood jsme nenašli ani v Bangkoku. A jinak doporučuju ostrov Koh Jum, skoro bez lidí a pohádka. Snad si to užijete😉

    www.fortyfour.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za tipy na Koh Poda a Tap se určitě chystáme! :-) Koh Jum asi nestihneme, ale dokážu si tu pohádku představit ve srovnání s Phi Phi, kde jsme momentálně :D Takže si to snad užijeme :-) A ty užívej Bali, to zase totálně dostalo mě! :-)

      Vymazat
  2. Luci, tak jsem se konečně dostala nějak víc na net a nadšeně začínám číst celej váš Thajskej příběh! Boží! Do Thajska letos taky pojedu, takže hltám hltám a moc závidím!! :-) I když píšeš, že zatím docela zklamání (teda u tohodle příspěvku), tak fotky teda parádní! Jdu na další a moc zdravíím! :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pojedeš? :-) Kdy a kam přesně? :D :-) A zklamání bylo pouze ze začátku, teď už jsme spokojený a nespokojeně letímě domů :D už budou jenom nadšený články! :-)

      Vymazat